office@asociatiaraisa.ro

Manea Georgiana Elena

Emanam fericire prin toți porii. Viața-mi era ghidată de optimism, speranță și bravură. Se spune însă că totul este trecător. În urmă cu un an m-am ciocnit de dura realitate în care-mi duc existența și în prezent. Mă numesc Manea Georgiana Elena și aceasta este povestea mea.
În urma unor investigații medicale și a unei intervenții de extragere a unui ganglion limfatic, am fost diagnosticată cu limfom non-hodgkin. Acesta a fost momentul în care, fără voia mea, am fost târâtă într-o continuă luptă pentru supraviețuire.
La scurt timp după începerea tratamentului, spitalul a devenit a doua mea casă. Zilele petrecute acolo erau nesfârșite. Oamenii dragi se rugau doar ca eu să primesc șansa de a avea mai mult timp, însă timpul nu era de partea mea. După a 3-a doză de citostatice am intrat în comă din cauza convulsiilor epileptice. Totul părea pierdut, doctorii se arătau neîncrezători în sanșele mele de recuperare. Însă voința mea a fost mai presus de boală, iar într-un moment total neașteptat, m-am trezit din comă cu o pierdere de memorie, însă determinată să lupt pentru viață. După acest episod, am mai stat câteva zile internată, supravegheată fiind de o doamnă neurolog care mi-a devenit înger păzitor.
Dorința de a trăi m-a făcut să mă împac cu tot ceea ce mi se întâmplă șă să privesc nu doar înapoi, ci și înainte. Astfel, după multe căutări, am găsit ajutor la spitalul Medical Park din Turcia unde o mica speranță a luat naștere în sufletul meu. Dacă aveam să mă tratez de infecția ce se afla în corpul meu, puteam începe chimioterapia și, respectiv, transplantul cu celule stem putea fi realizat. După multe zile de tratament, doctorii și-au dat acceptul în ceea ce privește chimioterapia. Costurile acestor servicii medicale erau mult peste posibilitatea mea, dar mi s-a arătat că nu există alt semn al superiorității decât bunătatea oamenilor. Astfel s-a organizat o strângere de fonduri pentru mine, dar care nu a putut acoperi, din păcate, toate cheltuielile neprevăzute.
Ulterior am primit vestea mult așteptată în urma căreia am înțeles că viața noastră este compusă doar din începuturi: „Cancerul a remis!”. Însă fiecare început nu va avea niciodată un final clar: rata de reapariție a acestei boli este foarte mare, iar pentru a putea îndepărta defenitiv această afecțiune am în continuare nevoie de un tratament de consolidare. Tratamentul de consolidare constă în administrarea anumitor doze de medicament la o perioadă de 21 de zile. O singură doză costă 8500 de euro, iar eu am nevoie de maxim 6 doze ceea ce înseamnă aproximativ 51.000 de euro. Între timp, a trebuit să fiu din nou internată din cauza numeroaselor infecții. Este aproape imposibil de transpus în cuvinte ce amalgam de emoții negative simți în astfel de conjuncturi…
În final apelez la bunătatea voastră, întrucât oamenii frumoși la suflet își găsesc fericirea în dăruire și în bucuria de a îi ajuta pe cei din jurul lor!
Pentru donatii :
Va rugam la detalii sa specificati GEORGIANA
Asociatia Raisa-Daruieste Speranta
RO75BTRLRONCRT0581639601