office@asociatiaraisa.ro

Raisa

Să tremuri de durere, dar totuși să zâmbești! Aceasta este povestea Raisei!

Următoarele rânduri prezintă o poveste legată cu fundă roz, o poveste a unui suflet împovărat timpuriu, dar care negreșit iubește viața și oamenii din jurul lui. Aceasta este povestea Raisei.

Încă de la naștere, viața Raisei a fost pusă sub semnul incertitudinii, întrucât ea a fost diagnosticată cu tumoră pe coloană. Normalitatea Raisei și a familiei ei devenea, pe zi ce trecea, o normalitate apăsătoare, brutală, copila suferind 16 intervenții chirurgicale din cauza complicațiilor ce apăsau și mai tare pe suferința lor.

Încă o lecție prea dură pe care Raisa și părinții ei au învățat-o este că timpul este mult prea rapid atunci când ești în întârziere și interminabil atunci când ai o durere. Pe data de 4 martie, Raisa a aflat că rinichii ei erau pe cale să cedeze și că avea la dispoziție doar 3 săptămâni pentru a efectua operația ce îi putea oferi șansa pentru o viață normală. Deoarece dar din dar se face rai, Raisa a putut fi operată datorită bunătății oamenilor. Multe dintre problemele ce țin de aparatul urinar au fost rezolvate: reconstrucție aparat urinar, mărire vezică, supape rinichi.

În ciuda problemelor rezolvate, Raisa încă se confruntă cu deficiență în a elimina fecalele. Ulterior, situația s-a agravat din nou, și tot ceea ce părea că a fost rezolvat poate fi distrus într-o secundă.

Raisa are nevoie de numeroase investigații de specialitate și, la recomandarea cadrelor avizate, chiar de intervenție chirurgicală care constă în implantarea unor stimuli pe coloană și o posibilă reconstrucție a intestinului gros.

Raisa este o luptătoare, însă fiecare luptător are nevoie de pauze. În martie, intervenția anterior menționată nu a putut fi efectuată din cauza vârstei fragede a fetiței și a duratei de 9 ore a celeilalte operații. Un alt motiv a fost reprezentat de speranța doctorilor că blocajul intestinului gros și refuzul de a defeca este unul pur psihic și că odată ce micuța va scăpa de dureri, va putea defeca singura. Din păcate, acest lucru nu s-a dovedit posibil.

Astăzi, 01.11., Raisa este în drum spre Turcia pentru a urma o altă serie de investigații, plină de emoții în așteptarea verdictului final al medicilor. Să tremuri de durere, dar totuși să zâmbești, asta înseamnă să fii puternic!

Oricine doreste sa ma ajute poate dona in conturile asociatiei, afisate mai jos:
RO48BTRLRONCRT0581639602 deschis la Banca Transilvania pe numele meu inca de la prima campanie umanitara sau in contul oficial al asociatiei RO75BTRLRONCRT0581639601, cu mentiunea Raisa.